Нідерландські вчені вважають, що знайшли антитіло, яке блокує вірус. 

Дієвість антитіла має бути перевірена на людині, тож дослідження можуть затягнутися на місяці. Найперше, дослідження повинні отримати схвалення від інших провідних вчених- біологів. 

У той же час, у США 16 березня почнуться клінічні випробування вакцини від коронавірусу, пандемію якого раніше оголосила ВООЗ, повідомляє «Голос Америки» з посиланням на представника американського уряду.

Випробування фінансуються Національними інститутами охорони здоров’я США і пройдуть у дослідницькому центрі Kaiser Permanente Washington Health Research Institute в Сіетлі, йдеться в повідомленні.

Випробування розпочнуться з 45 здорових добровольців у віці від 18 до 55 років. Їм будуть введені різні дози препарату, розробленого Національними інститутами охорони здоров’я та компанією Moderna.

У квітні також можливий початок клінічних випробувань антикоронавірусної вакцини, розробленої американською компанією Inovio Pharmaceuticals, в Університеті Пенсільванії і випробувальному центрі в Канзас-сіті. У випробуваннях візьмуть участь кілька десятків добровольців.

Над створенням вакцини проти коронавірусної інфекції працюють десятки дослідницьких організацій в усьому світі. Раніше Всесвітня організація охорони здоров’я заявляла, що перша вакцина від вірусу може з’явитися не раніше, ніж через півтора року.

Джерело: www.radiosvoboda.org

НАШІ ПАРТНЕРИ