1. Форум видавців оновлюється та перетворюється на Book Forum

Оновлений логотип символізує відкриту книгу, що концептуально поєднує чотири стихії: землю, вогонь, воду і повітря. Book Forum об’єднує людей і пропонує

  • літати з книжками
  • горіти книжками
  • пірнати у книжки
  • зростати з книжками.

2. Book Forum – “Ринок свободи”  


Софія Челяк,

програмна директорка Book Forum

У рамках фокусної теми ми хочемо поговорити про те, як кожен із нас “торгує” своїми уявленнями про свободу під тиском обставин: щоразу підвищуючи або знижуючи ставки. Про спекуляції поняттями свободи, які активно використовуються у пропаганді.

Вибір цьогорічної теми Book Forum не є випадковим, бо впродовж 25 років ми збирали різних людей, що мали різні думки, перемоги та проблеми. Ми надавали майданчик для взаємодії і створили ще одне місце, де люди переглядали свої бажання. Ми не можемо стверджувати, що це були позитивні чи негативні зміни, але хочемо акцентувати увагу наших відвідувачів та учасників на тому, що зміни відбувалися і відбуваються, а ринок функціонує.

 

3. Почесними гостями цьогорічного фестивалю стануть американські письменниці Марсі Шор, Енн Епплбом.

4. На 5 днів увесь Львів перетвориться на Book Forum
Упродовж п’яти днів заплановано понад 1000 культурних та освітніх подій, які проходитимуть не лише у Палаці мистецтв, але у 50 інших локаціях міста.

5. У рамках Book Forum відбудеться урочиста церемонія нагородження найкращих книг “Book Forum Best Book Award”
Цього року переможців визначатимуть у шістнадцяти номінаціях. Окрім цього буде декілька спеціальних номінацій: “Свобода” (спеціальна відзнака за розкриття ідеї свободи як однієї із основних цінностей) та “Місто” (спеціальна відзнака, яка надається кожним містом, де відбуватимуться цьогорічні засідання Малих Журі – Львовом, Києвом, Харковом).

6. 250 видавництв зі всієї України привезуть на найбільший літературний фестиваль 250 000 кг книг.

7. Протягом “Ночі поезії та музики non-stop” виступлять п’ять гуртів: Karbido, Familia Perkalaba, ZSUF, OY Sound System, BRAT
Цього року куратором Ночі поезії став Мох Перкалаба. Він зазначає, що черговий line up Ночі Поезії можна охарактеризувати п'ятьма словами: інтелект, енергія, спонтанність, краса, іронія.
Крім гуртів, уночі виступатимуть українські та іноземні поети, які представлять публіці свої твори.

8. Book Forum  – це відомі гості, які з радістю привозять та презентують в Україні свої нові твори

Спеціально для 25 Book Forum в Україну вперше прилетить відомий канадський фантаст Пітер Воттс, щоб представити переклад роману “Сліпобачення”. Серед інших відомих гостей - Януш Леон Вишневський, Марко Погачар, Олів’є Бурдо, Яцек Дукай, Кейт Фокс та Генрі Марш.

9. 25 країн-гостей на 25 Book Forum

Рівно 25 країн  стануть учасниками 25 Book Forum – Білорусь, Боснія, Велика Британія, Данія, Ірландія,Ісландія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Мальта, Норвегія, Польща, Португалія, Росія, Румунія, Сербія, Словаччина, Словенія, США, Туреччина, Франція, Хорватія, Чехія, Шотландія.

10. Book Forum – це емоції і кожен їде за своєю

Цьогоріч особливий акцент відвідувачів - на емоції. Звісно ж, кожен приїжджає до Львова за своєю емоцією: побачити старих друзів, накупити нових книг на цілий рік читання, хтось приїжджає заради змістовних дискусій, що відбуваються впродовж форуму, а хтось - просто потусити і відірватися від сірих буднів. За багато років Форум став концентрацією емоцій і щороку привертає до себе ще більше відвідувачів і книгоманів.

НАШІ ПАРТНЕРИ