Сьогодні для архітектурних чи будівельних компаній  стоїть питання зробити проект будинку не лише практичним, а й оригінальним. 
Кожен намагається виділитись особливими дизайнерськими рішеннями, щоб обійти конкурентів та запропонувати клієнтам найкращий варіант. Один з нових напрямків та оригінальних рішень в оформленні фасадів – це 
світлодизайн або ж архітектурне освітлення фасаду.

Що таке освітлення фасаду?

Архітектурний проєкт освітлення – це реалізація підсвітки будівлі від створення 3D візуалізації до виконання монтажу із врахуванням естетичного, енергоефективного та ергономічного аспекту.
Такий вид освітлення – це не просто засвічена споруда одним ліхтарем, а проєкт, в якому поєднується архітектурний дизайн, світлодизайн, інженерія та психологія сприйняття людини.

Завдання архітектурного освітлення – змінити сприйняття будівлі вдень від нічного, підкреслити елементи фасаду, висвітити форму і при цьому зберегти гармонійність. Підсвітка повинна доповнювати задум архітектора і робити будинок унікальним та помітним серед нічного міста.

Підсвітка виконується в 3 етапи:
Розробка 3D 
проєкту будівлі та візуалізація освітлення.
Виготовлення ЛЕД ламп на замовлення для кожного об’єкту індивідуально. Лампи розробляються із різним кутом розсіювання та кольором відповідно до форм на фасаді.
Прокладання кабельних ліній та монтаж ЛЕД ламп на фасад.

Зазвичай використовуються спеціальні фасадні світлодіодні лампи, які мають ступінь захисту від зовнішніх факторів 
IP65. Також вони є енергоефективні, так як 1 діод споживає 3 Вт, а звичайна лампа 60 Вт.


Для кого потрібна підсвітка фасаду

Підсвічування фасаду виконує і практичну функцію, і естетичну. Саме тому це підходить для всіх споруд – від промислових підприємства до приватних будинків. Для готельно-ресторанних комплексів – це як ще один варіант привернення увагb відвідувачів, для ЖК – безпека, особливо, якщо розташовані близько до аеропорту. Підсвітка споруд культурного значення – це благоустрій міста, який цікавить туристів.

Яскравим прикладом архітектурного освітлення, виконаного по стандартах світлодизайну та технічних нормах є підсвітка фасаду Львівського національного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької виконане  компанією SPECTRSTORE. Фасад Львівської опери виконаний у стилі неоренесансу та необарако. Кожна сторона фасаду декорована, присутні колони та куполи. Будівля є архітектурною спадщиною ЮНЕСКО і візитною карткою міста.
Щороку до Львова приїздять 2 мільйони туристів і кожен має змогу насолодитись архітектурним витвором мистецтва не лише вдень, а й ввечері. 

Архітектурне освітлення фасаду – це мистецтво, яке потребує комплексного підходу і роботу цілої команди – світлодизайнера, інженера, монтажної групи. Таку справу потрібно довіряти лише досвідченим професіоналам, щоб освітлення 
було привабливим і мало довгий термін служби. Команда компанії SPECTRSTORE
 готова взятись за роботу будь-якої складності і виконати це на найвищому рівні. 

 

НАШІ ПАРТНЕРИ