Його пісням “Мамо, я закохався” і “Поцілую тебе” підспівують усі і всюди - в авто, на весіллі чи забаві, в караоке і на романтичній прогулянці. Останній романтик з відкритою душею, молодий і харизматичний, один із найзавидніших холостяків шоу-бізу Роман Скорпіон - ексклюзивно для РІА-Львів перед великим концертом у нашому місті.

Романе, Ви нещодавно відзняли кліп на пісню "Серце" у Лісабоні. Чому саме там?

Лісабон – неймовірно красиве і тепле місто з діамантовим узбережжям Атлантичного океану. Там надзвичайні краєвиди, які захоплюють подих. Мені воно дуже сподобалось. Задумка режисера була відзняти кліп там. Я погодився.

Як вважаєте, квоти на україномовні пісні допоможуть молодим виконавцям у боротьбі за місце в ефірі?

Перш за все, квоти дали багатьом українським артистам “зелене світло”, а також популяризацію української мови та пісні. Для молодих виконавців це - величезна можливість реалізувати себе і бути почутими. Скажу чесно, після запровадження квот мої пісні теж стали частіше звучати на радіо та телебаченні.

За що нинішня публіка може полюбити співака?

За відкритість і простоту - це дуже допомагає. Для прикладу, я активно спілкуюсь зі своєю публікою. Адже люди, які приходять до мене на концерти, слухають мої пісні, моніторять сторінку в соцмережах, цікавляться моїм життям - це вже друзі. Вони регулярно пишуть мені повідомлення, тішать подарунками. Багатьох з них знаю особисто.

Вас можна назвати ліричним героєм шоубізу. Ніколи не хотілося стати брутальним рокером?

Так, я – романтик. Цього не приховаєш (сміється -ред.). Пишу свої пісні саме так, як відчуваю, про те, чим чим наповнена моя душа. Кожна пісня – це правдива історія. На пісні надихає певний період мого життя. Можливо, через пару років мені захочеться поекспериментувати з музичними напрямками, але не думаю, що це буде рок.

Ким Ви були б, якби не стали співаком? Кухарем як хотіла мама? Чи були інші варіанти?

Я живу тим, що мені цікаво - подобається дарувати людям гарний настрій та позитивні емоції. Тому музика - це моє життя! Хоча кулінарія - моє захоплення, але не впевнений, що міг би стати кухарем, як того хотіла мама. Але якби з музикою не склалося, точно працював би з людьми. Можливо, став би лікарем.

Пісню "Моя" Ви присвятили дівчині, яку сподіваєтеся знайти - ідеальному образу. Не боїтеся, що закохаєтеся у кардинально іншу жінку?

Ця композиція повністю передає мої бажання та почуття - я у пошуках своєї єдиної. Я не шукаю ідеального образу, не маю критеріїв чи стандартів, якою повинна бути дівчина. Важливо, щоб вона була не тільки красивою, але і досить мудрою. У цьому і є жіноча сила, яка зачаровує. Вона повинна бути, перш за все, особистістю зі своїми плюсами і мінусами, харизматичною і оптимістичною.

П'ять років на сцені - довго чи мало?

Знаєте, немає чіткого виміру для артиста - скільки часу потрібно бути на сцені, щоб сказати мало це чи довго. Я просто роблю те, від чого отримую задоволення, а людям це подобається. П'ять років тому першого вересня я дав перший сольний концерт! Це було важко: багато артистів, велика конкуренція ... Треба було робити те, що відрізняло б від інших. За цей період дійсно зроблено і пройдено чимало. Дев'ятого листопада минулого року ми з командою випустили перший студійний альбом “Поцілую тебе”. Він на YouTube має понад півмільйона переглядів. Відзняли п'ять кліпів, мої пісні в ротаціях на ТОПових радіостанціях країни, а найголовніше - гаряча любов і підтримка публіки, що заряджає мене рухатися далі.

Які сюрпризи готує Роман Скорпіон своїм слухачам?

Попереду ще дуже багато! Я постійно стараюсь робити щось нове, чимось дивувати свою публіку, продовжую працювати над собою. Скажу по секрету - вже записав понад 80 демо-версій пісень, тому скоро чекайте новинок.

Ваше сценічне ім'я пов'язане із знаком Зодіаку. Вірите в силу зірок?

З першого погляду знак Скорпіон складає враження агресивної чи надмірно строгої людини, та від нього я перейняв лише імпульсивність. Не скажу, що вірю в подібні речі.

Лілія Дудич

НАШІ ПАРТНЕРИ