29 березня стартував соціальний фотопроект “Онковідважні” за участю жінок, які зіштовхнулися із онкодіагнозом. Частина з них вже пройшли лікування та перебувають в стані ремісії, а частина проходять терапію просто зараз Волонтерський проект є частиною флешмобу #ilovelife_project.

Ірина Филипчук

Перекладач з англійської та японської. Захоплення — мандри, полігонні рольові ігри та роуп-джампінг
Діагноз: Лімфома Ходжкіна з 2014 року, IV стадія. Пройшла 12 курсів хіміотерапії, трансплантацію кісткового мозку. В процесі лікування

У нашому суспільстві рак не є темою для розмови, яку можна легко підтримати за вечерею. Більшість моїх знайомих знають про онкологію тільки те, що я сама їм розповіла. Люди не знають, як говорити, про що питати, що допустимо чи недоречно. Треба пам'ятати, що рак існує та регулярно обстежуватись. Нудна щорічна флюорографія врятувала життя не одному онкохворому. Випробування важкі, але з них можна вийти переможцем!

 

Тетяна Ключковська


Любить мандрувати, читати, недавно відкрила для себе йогу
Діагнози: 2005 р. - карцинома тимуса, лімфоцитоподібний варіант (тип С), ІІІ кл.гр. та 2013 р. - папілярний рак щитоподібної залози pT1pN1bM0, 1 ст., ІІ кл.гр.; стан ремісії.

Роль спільноти Onco Stop Lviv полягає у тому, щоб об’єднати людей, які борються із онкозахворюваннями. Показати, що з таким діагнозом можна жити і не впадати у відчай. Хочеться донести до наших жінок - необхідно знаходити час на себе, слідкувати за своїм здоров’ям. Якщо захворювання виявити на ранній стадії, воно підлягає ефективнішому лікуванню.

 

Олена Гасило

Я у діагнозі з березня 2016р. РМЗ. Пройшла операцію, хіміотерапію. Зараз - під спостереженням. Мати двох дорослих дітей і бабуся маленької онучки. Люблю подорожувати і тварин - у мене дві кішки і шиншила.
Моя мета у проекті - підтримати жінок, які впадають у розпач, почувши діагноз. Треба вірити в найкраще. За вірою нашою буде нам дано!

 

Ірина Нестор-Подолець


Діагнози: карцинома лівої груді. ІІ ст.. із 2015року. Пройшла операції, опромінення, хіміотерапії, Герцептин, видалення матки і яйників.

Ніщо не стається випадково. Повірте, коли я була на межі, чітко усвідомила - все відбувається не даремно. Зрозуміла, що треба навчитися жити так, щоб цінувати кожну хвилину, кожен день, любити світ і життя. Маю велике бажання донести до світу, що рак - НЕ вирок!


Ірина Яремко

Діагноз: РМЗ ІІ ст. Хіміотерапія, операція. У процесі лікування

Я- мати двох прекрасних синочків. Дівчатам, що зіштовхнулися із онкодіагнозами, хотілося б сказати: без паніки, не все так страшно, як говорять як говорять. І все буде добре.

 

Марта Літинська


студентка  
Діагноз: Лімфома Ходжкіна, 3Б стадія.  Перенесла 6 хіміотерапевтичних курсів та опромінення.

Через ці фото я хочу сказати, що не потрібно боятись. Ніхто не знає, чого чекати і що з нами буде. Не варто легковажити. Не дивись, що ти -молода, амбітна і все попереду. Рак не має вікового цензу. Я дізналася про свій діагноз у 19.  Хочу побажати людям не втрачати віри. Життя триває!



Над образами працювали: салон краси Н4, студія візажу Kate Sadovenko Studio, fashion-стиліст Наталія Новіцька, б’юті-асистенти Вікторія Цибкіна та Мар’яна Дзюба.
Одяг: Уляна Недошитко, Олена Даць, Karp Store Studio, Weekend Concept Store, Mango.

Локація: Art Studio Passage

Тарас Атаманів
фотограф, автор концепції фотопроекту
Ми достеменно не розуміємо, яка колосальна внутрішня боротьба триває у головах жінок, котрі зіткнулися з раком. Форма нашого проекту - поєднання двох паралельних реальностей: жіночого портрету в яскравих шатах і чорно-білої мультиекспозиції - про внутрішню війну, яка триває в їхніх душах і серцях.

Андрій Зазуляк,
відеограф

Головне в проекті- передати емоції людей. У дівчатах я побачив позитив, жагу до життя і бажання змінити все на краще. А цього нам деколи так бракує у буденному житті.

Ольга Гуділін
координатор “Онковідважних”

Фотозйомка- спосіб підтримати усіх, хто зараз бореться із цією нелегкою недугою та познайомити громадськість зі спільнотою активних онковидужуючих жінок Onco Stop Lviv, діяльність якої набирає обертів. Назва проекту найповніше відображає тему зйомки та її мету, так само, як і вольовий характер наших учасниць.»

Наталія Новіцька
стиліст проекту

Завжди берусь за такого плану проекти - можливо, хоч на трішки, але ці жінки відволікаються від своїх серйозних думок і проблем та надихаються жити. Я теж жінка і розумію, що все це може статися з кожною.

 

 

 

НАШІ ПАРТНЕРИ