Назарій Брезіцький:

Сьогодні простим бажанням і дієвістю можна досягти результатів, які змінюють місто і життя кожного з нас

Ідея міста –  проект, який розпочав свою роботу навесні 2018 року, але вже встиг стати популярним серед львів’ян. Щоб підсумувати результат роботи, ми поспілкувались з засновником “Ідеї міста” Назарієм Брезіцьким.

-        Вітаю вас, Назарій. Розкажіть як народився проект «Ідея міста»?

Львів – чудове місто, але без розвитку та втілення новітніх ідей для комфорту містян, воно залишається привабливим тільки для туристів. Спілкуючись з людьми різних сфер діяльності, я зрозумів, що у львів’ян багато нереалізованих ідей, які змінили б місто на краще. Цей проект – синергія людини, науки, бізнесу і влади. Спільних ресурсів, котрі дають результат у різних сферах. Почалось все з програми на радіо в травні: нас почули і почали долучатися до нашої команди. Тоді ми усвідомили, що на рівні громадськості можемо застосовувати юридичний інструмент для вирішення проблем у місті, реалізувати громадські ідеї і в результаті - змінити місто на краще.

-         Що вже встигли реалізувати у 2018?

До нас приєднались люди, які є професіоналами у різних сферах: соціальній, культурній, медичній, юридичній, у бізнесі, щоб разом реалізовувати ідеї. “Ідея міста” дуже природно імплементувалася у кожного з нас разом із проектами та мріями, які знайшли втілення у цьому проекті. За трохи більше ніж півроку, ми долучалися до багатьох цікавих проектів, де вирішували проблеми міста, організовували кілька тематичних круглих столів із залученням громадськості, експертів та представників влади. Результатом спільних напрацювань став перегляд міською радою постанови про об’єднання груп у дитячих садках. Відтепер це може відбуватись виключно за згодою батьків. Серед наших благодійних проектів - допомога малозабезпеченим багатодітним сім’ям, зокрема свято Миколая. Крім цього, ми підтримали приїзд Ніка Вуйчича та BookForum, дитячий Форум видавців, проект “Українська пісня”, Форум соціально відповідального бізнесу, Екуменічний соціальний тиждень в УКУ та багато іншого.

-        Яка мета “Ідеї міста”?

Сьогодні простим бажанням і дієвістю можна досягти результатів, які змінюють місто і життя кожного з нас. Хочемо цим проектом показати, що популізм нічого не змінює, на відміну від дій. “Ідея міста” прагне, щоб львів’янам було добре і комфортно жити. Ми робимо цей проект для нас і наших дітей. У наступному році плануємо систематизувати свою роботу, вибрати керівників напрямів, відповідальних осіб, створити експертну групу з різних сфер розвитку.

Ідея міста – це платформа розвитку громади, на базі якої у наступному році буде створено прес-клуб, новинну та аналітичну групи, медіацентр, відділ аналізу інноваційних ідей, відділ вивчення проблем та швидкого реагування, юридичний відділ. Кожен може приєднатись і зробити свій внесок у розвиток міста для майбутнього наших дітей.

 

Дар’я Кучер

НАШІ ПАРТНЕРИ