Феєричний за своїм зовнішнім ефектом і глибокий за змістом фотомистецький проект “Львів. Пані. Панянки - епоха” привабив успішних і самодостатніх жінок. Їм цікаво взяти участь у реалізації багатогранного задуму, який підносить сучасну жінку на новий щабель, нагадуючи про здобутки минулих часів, та несе культурно-просвітницьку і благодійну складові. Адже ще якихось 100 років тому жінка навіть подумати не могла сама вийти у кав’ярню і зустрітися там з подругами! Обов’язко - у товаристві старшої пані та з дозволу чоловіка.

Перші революціонерки - Соломія Крушельницька, Ірена Андерс, Софія Окуневська та інші, які рвали усі шаблони та кидали виклик суспільству, дали можливість нам сьогодні мати рівні права і можливості з чоловіками. Саме тому хочеться повсякчас згадувати і наголошувати на необмежених можливостях сучасної жінки та її важливу роль у суспільстві.

Водночас, проект супроводжує вихід у світ четвертої книги із серії українських бестселерів про Львів під назвою “Львів. Пані. Панянки” - десяти романтичних оповідань на основі історичних реалій із життя видатних львів'ян, створених десятьма письменницями Львівського жіночого літературного клубу, серед яких Тетяна Белімова, Анна Хома, Світлана Горбань. Автором ідей та укладачем збірок є Ніка Нікалео.

Ніка Нікалео

Авторство приписують мені, хоча я завжди отримую якісь натяки і сигнали до задумів із зовнішнього світу. Тому авторство належить Всесвітові, а ми є лише інструментом втілення. Попередньо запрошуємо всіх охочих на благодійну фотоекспозицію та аукціон на підтримку благодійних проектів фонду “Розвиток громади”. А книга про сильних жінок мандруватиме і далі Україною, співаючи їм дифірамби і надихаючи інших.  Адже жінка - це не тільки ніжність, слабкість і краса. Жінка - джерело натхнення, енергії та творчості, а також сильна і незалежна особистість, коли виникає необхідність. Саме цей потужний мікс дарів природи дає нам впевненість у нашому майбутньому та штовхає до нових задумів і їх реалізації.

 

Завершення фотопроекту планується на кінець серпня у Національному академічному драматичному театрі їм. М. Заньковецької, який разом із салоном краси “Кристал” та студією краси “Бест-арт”, дизайнерами Івоною Лобан та Мартою Стефурою є партнерами проекту. Інформаційну підтримку надають канал “Правда тут” та журнал”РІА-Львів”.

 

  Олена Чернінька - фотохудожниця проектів.


Ідеї та втілення фотопроектів

“Величні жінки: крізь століття” і “Львів. Пані. Панянки – епоха”

Ніка Нікалео та Олена Чернінька

НАШІ ПАРТНЕРИ